Сабақтың мақсаты:
1. Білімділік: мамандық тақырыбын жалғастыра отыра, қасиетті тағам нанның үстелге қалай келетіні жайлы түсінік беру.
2. Дамытушылық: проблемалық жағдай туғыза отыра, оқушының ойлау, сөйлеу дағдыларын, танымдық қасиеттерін дамыту.
3. Тәрбиелік: оқушыларды еңбек етуге, ауыл шаруышалығы мамандықтарына деген сүйіспеншіліктерін қалыптастыра отырып, нан қадірін білуге тәрбиелеу.
Міндеттері:
1. Мамандық модулі бойынша ауыл шауашылығы мамандықтары жайлы оқушыларға түсінік беру.
2. «Нан дастарқанға қалай келеді?» тақырыбына байланысты әртүрлі әдіс-тәсілдерді қолдана отырып, сөйлеу қабілеттерін арттыру.
3. Жағдаяттар арқылы қоршаған ортадағы проблемаларға төтеп бере алатындай жаттығулар жүйесін ұйымдастырады.
Көрнекіліктер: интерактивті тақта, слайдтар, сызбалар, суреттер, семантикалық карта, Венн диаграммасы.